Kategorier
Artikler

Hvordan du starter en blog

Du er nok stødt på konceptet med at blogge hvor mange mennesker tjener penge på at have en blog. Og det har måske også skabt en interesse for at komme i gang selv.

Du kan finde mange guides online til, hvordan du starter en blog. Men du skal selvfølgelig starte med et overblik over hvad og hvordan, så du kan dykke ned i de enkle dele – Her kan du med fordele finde mere specifikt om at lave en blog på Lansky.dk.

Kom i gang med en blog

Før du kan kaste dig over skrivearbejde, wordpress, søgeoptimering med mere, skal du selvfølgelig først og fremmest finde ud af formålet med bloggen.

Skal det være en personlig blog, en affiliate blog eller en blog om din passion?

Find ud af hvad bloggen skal handle om. Vil du være personlig eller mere anonym. Mange influencers blogger om deres liv og derved kæder reklamer og affiliate indover. Mens andre foretrækker en mere anonym blog omkring nicher, hvor indtægt ofte er det primære formål.

Det kan være en fordel at starte ud med noget du brænder for.

Find emne du interesser dig for

Giv bloggen et emne som du måske har som hobby eller finder fascinerende/interessant. Du skal nemlig skrive en del indlæg.

Mange siger, at man skal vælge et emne der har interesse, fordi du har nemmere ved at finde på ideer til artikler. Men den primære grund til hvorfor du skal vælge et emne du brænder for, er, at du har viden om emnet.

Din blog vil blive meget bedre, hvis du rent faktisk ved hvordan tingene virker og foregår indenfor nichen. Måske du brænder for outdoor livet på vandet, her vil man kunne fornemme på teksten, om du rent faktisk har båret på en kajak, pustet et paddle board op eller prøvet at vælte i en kano.

Hvis du har den grundlæggende viden ud fra personlig erfaring, sparer du også masser tid på research. Hvis du skal skrive alt indhold selv, som de fleste gør indtil bloggen kører, kræver det meget research om produkter, teknikker m.m.

Søgeoptimering

Med mindre du hiver masser af trafik fra Instagram, Facebook m.m. bør du lære basis seo, for at få den gratis Google trafik.

Når du har fundet nichen, skal du finde emner til indhold. Her sigter man mod søgeord, hvor artiklerne skal dække et emne fyldestgørende. Hvis du skriver om oppustelige kajakker, skal teksten indeholde de bedste kajakker, materialer, typer, teknik og måske fordele og ulemper.

Selve opsætningen af bloggen kræver også viden om onsite-seo. Hvis du vil optimerer bloggen til at få gratis trafik, er onsite-seo vigtigere end offsite-seo som du kan lære på sigt.

Den tekniske del

For at starte en blog, skal du have hosting og et domæne.

I forhold til emnet på bloggen, skal du vælge et domænenavn. Hvis det er outdoor vandsport, kan du lave et brandnavn eller domæne navn der indikerer bloggens indhold. Vandfritid.dk, vandsporten.dk eller lignede kan fortælle indholdet.

Hosting kan være hos Simply, Azehosting eller andet i det billige segment. Du bør ikke holde fokus på hosting, før du engang får flere tusinde daglige besøgende. Mange bruger alt for meget tid på hosting og andet, frem for at få skrevet og smidt indhold på siden. Hvis du satser på et standard Simply hosting, kan du gå i gang med det samme.

Du skal også bruge CMS system, hvor WordPress er det mest brugte til blogs. Det er enkelt at gå til og ganske driftsikker. Det kræver dog, at du lige skal lære at navigerer rundt i det.

Disse ting er det overordnet for at komme i gang. Du bør gå i gang i den nævnte rækkefølge. Først bruger du tid på at finde et emne. Dernæst kan du på Youtube søge efter videoer fra 2021, som fortæller om basal søgeoptimering, hvordan du finder søgeord og selvfølgelig WordPress med opsætning af siden.