Kategorier
Artikler

3 gode råd til din første investering

Vil du til at investere og har du ikke prøvet at investere før? Så er denne artikel lige noget for dig. I denne artikel vil vi nemlig gå i dybden med 3 gode råd til dig, som vil til at lave din første investering. At foretage investeringer kan være en genial ide, som kan være med til at gøre dig økonomisk fri, men hvis du ikke er forsigtig og følger gode retningslinjer.

  1. Hav styr på dit budget

 

Inden du begynder på at investere, er det super vigtigt, at du laver en seriøst vurdering over hvor meget du egentligt har råd til at investere. Det er naturligvis vigtigt, at du ikke investerer mere end du har råd til, da en nedgang i markedet så i værste tilfælde kan betyde, at du er i dybe problemer. Jo mere du investerer, jo mere kan du også potentielt vinde. Men jo mere du investerer, jo mere kan du også potentielt tabe.

 

  1. Lav grundig research

 

Hver gang du har tænkt dig at lave en investering, så er det ekstremt vigtigt, at du laver grundig research, så du kan føle dig sikker og tryg i den investering du laver. Derudover vil grundig research også hjælpe dig med at undgå dumme fejl, da investeringer lavet uden research hurtigt kan resultere i dumme og dyre fejl. Hvis det f.eks. er aktier du investerer i, så er det vigtigt at du går i dybden med virksomhedens finansielle situation, virksomhedens struktur, virksomhedens potentiale og mere til. Derudover bør du også tjekke om der er vækstmuligheder for virksomheden, samt hvordan virksomhedens konkurrence er.

 

Hvis du virkelig går op i dine investeringer, kan du også lave en online portefølje på en billig hjemmeside, så andre kan følge med i dine investeringer og komme med værdifuldt feedback og kommentarer.

 

  1. Læg en plan og følg den

 

Ved alle investeringer du laver, er det ekstremt vigtigt, at du laver en plan og følger den hele vejen igennem. Hvis ikke du har en plan, så er der store risiko for at du kommer til at investere mere eller mindre end du burde.

 

Du skal bl.a. beslutte om du vil foretage en langtidsinvestering, som langsomt men sikkert kan vækst din virksomhed, eller om du er ude på at finde aktier, som du hurtigt kan investere i og lavet en hurtig omgang profit. Hvos er langsitet investering er en investering, som du vil holde på i lang tid. Modsat er en kortsigtet investering, som kan hjælpe dig med at få succes hurtigt.