Kategorier
Artikler

Handler din virksomhed meget med udlandet?

Hvis du tjekker din gebyroversigt fra din bank, så vil måske se, at din virksomhed bruger mange penge på at overføre penge til udlandet. Vi kan ikke sige noget om de specifikke gebyrer, men med en dansk erhvervskonto er det sjældent billigt eller gratis at overføre penge til udlandet. Der er dog gode nyheder for din virksomhed, fordi du kan opnå meget lave gebyrer på overførsler til udlandet, hvis du følger vores tips i denne artikel.

 

Opret en udenlandsk erhvervskonto

Mange går og tænker, at man kun kan have bankkonto ét sted, men det passer ikke. Det er muligt at have flere konti i forskellige banker til samme virksomhed. Det samme gør sig gældende for privatpersoner, men dette er ikke denne artikels fokus. Du bør derfor oprette en udenlandsk erhvervskonto for at opnå meget lave gebyrer på overførsler og alt muligt andet. Du kan finde en oversigt over både danske og udenlandske erhvervskonti ved at klikke her.

 

Vælger du eksempelvis at oprette en erhvervskonto hos Wise, så kommer du altså til at betale 0,28 EUR for at sende EUR til en anden person med SEPA-overførsel. Dette er langt billigere end i de danske banker. Derudover er Wise ekstremt hurtige til at køre overførsler igennem, så det kan nærmest virke som straksoverførsler i Europa til tider. Så ikke nok med at det er meget billigere, så er det oftest en del hurtigere – to ting der er gode for din virksomhed.

 

Har du derimod DKK stående og skal veksle dem til EUR samt sende disse EUR med SEPA-overførsel, så koster det dig heller ikke så meget. På nuværende tidspunkt tager de 2,09 DKK plus 0,44%. Sender du derfor 1000 DKK, som skal modtages som EUR, så bliver det et gebyr på kun 6,47 DKK. Igen, langt billigere end de danske banker.

 

Andre fordele ved en udenlandsk konto

Lige nu kan du sandsynligvis kun modtage DKK på din erhvervskonto, og hvis der kommer udenlandsk valuta ind, så bliver det automatisk vekslet. I visse banker er det muligt at få en valutakonto, men det koster også ekstra. Hos Wise får du automatisk valutakonti i alle valutaer, de understøtter. Du kan derfor reelt modtage EUR uden at det bliver vekslet og bruge de samme EUR til at betale dine leverandører eller lignende. Hvis du bruger valutakonti, så bliver det også billigere for dig, da du netop ikke skal veksle frem og tilbage hele tiden.

 

Wise kan også anvendes af privatpersoner, hvor man opnår samme fordele som virksomheder. Det er helt gratis at oprette en konto for privatpersoner, mens virksomheder skal betale for deres kontonummer. Gebyret er dog meget lavt.

 

Der henvises til denne side, hvis Wise ikke kan sende til et bestemt land. Det er nemlig ikke alle lande, der har samme system som i Danmark og i resten af Europa.