Kategorier
Artikler

3 ting du skal vide før du køber din første aktie

Vil du gerne i gang med at investere? Så er der nogle ting du bør vide, før du går i gang med at købe din første aktie. Læs med her for at se tre ting du absolut bør vide, før du går i gang med at investere penge.

Du behøver ikke at bruge mange penge

Køb aktier så snart du har råd til det. Alt for mange danskere holder sig tilbage fra at gøre det, fordi de tænker at de skal have voldsomt mange penge før det kan betale sig. Men sandheden er at selv små mængder penge kan vokse sig meget store over tid.

Lad os sige du har en bestemt konto hvorfra du investere i diverse aktier. Hvis du satte dig for at sætte 50-100 kroner ind på denne konto hver måned, så ville du meget hurtigt kunne samle en betydelig mængde penge sammen. Og du kan altid sætte dette beløb over, efterhånden som du har mulighed for det.

Aktiv eller passiv investering?

Der er forskellige måder at investere på. Aktiv eller passiv investering er nok den mest kontrastfyldte forskel der er. Du kan enten vælge at investere dine penge på en aktiv eller passiv måde.

Og hvad vil det så sige? Aktiv investering er den type investering du ofte har set i film, hvor man køber og sælger aktier hurtigt.

Det kan være en rigtig god måde at tjene mange penge på, hvis man ved hvad det er man laver. Men omvendt kan det også være en sikker måde hvorpå du kan miste en hulens masse penge i en fart.

Du kan også investere på en passiv måde, hvilket vil sige, at du investerer dine penge i indeksfonde og glemmer alt om dem til den dag, du gerne vil gøre brug af dine penge.

Jo tidligere, jo bedre

Det er en god ide at starte i så ung en alder som muligt. Du tænker muligvis du ikke har mange penge at gøre godt med. Men selv et par hundrede kroner kan vokse sig til ret meget over et par årtier takket være renters rente. Det er derfor altid en god ide at investere – også selvom man ikke er den rigeste i landet.

Og som vi så tidligere så behøver du ikke være den rigeste for at gå i gang med at investere. Selv små beløb er nok til at starte med.