Kategorier
Artikler

Danske virksomheder har mere fokus på miljøvenlig pakning

Som det ser ud lige nu for vores verden har vi stærtk brug for at optimere vores forbrug af de naturlig kilder og midler. Vi overbruger alle  vores kilder og ressourcer og ødelægger vores miljø og diversitet som gør verden til et sted at leve.

Vi bruger alle vores ressourcer færdig før planlagt. Det tager os f eks kun 8 måneder at opbruge ressourcer som skal kunne række i 12 måneder. Dvs vi er nødt til at optimere vores forbrug med mere end 30%. Hvis vi fortsætter med at overbruge vores ressourcer og ødelægger diversitetten vil verden se helt anderledes ud om 100 år, og værste tilfælde være ubeboeligt.

Det kan dog stadig rettes meget hurtigt. Eksempelvis har Costa Rica ændret lovningen for ca 25 år siden, hvor deres natur områder gik fra at fylde 3/4 til 1/4 del. Efter ændret lovgivning har deres natur fordoblet sig på bare 25 år.

Hvad kan danske virksomheder gøre og gøre de noget ved det

Heldigvis er der rigtig mange danske virksomheder som har fokus på det og støtter flere gode tiltag om mere bevidst erhvervsliv og produktion i vores land.

Det er en svær øvelse at ændre verden fra den ene dag til den anden, men alle små faktorer har en betydning. Hvis vi hvert enkelt havde mere fokus på forbrug af verdens ressourcer kan vi nå at rette op på tingene. Det kræver dog at vi går til handling nu.

Mange danske virksomheder er begyndt at have mere fokus på miljøvenlig pakning.

De er gået i samarbejde med Miljøvenlig pakning om at gøre en indsats.

Hos Yarno.dk er man også blevet en del af fællesskabet og har mere fokus på miljøvenlig pakning. De siger at grundtanken bag hele projektet er så værdifuldt at de har besluttet at være med og sprede budskabet til alle danske virksomheder.

Hos Yarno garn er man begyndt at genbruge mange af de emballager som kommer fra leverandøren. Vi genbruger i det omfang det er muligt med både poser og kasser.

Miljøvenlig pakning har udarbejdet nogle sæt af råd og retningslinjer omkring hvordan man er mere miljøbevist når man pakker. Det allervigtigste er at man som enkelt virksomhed har fokus på det og gør noget ved det.

Det er helt gratis at være medlem af miljøvenlig pakning og få et badge på hjemmesiden. På den måde kan kunder som besøger jeres butik se at man går op i miljøet og spreder budskabet til andre virksomheder.