Kategorier
Artikler

Gør din webshop grønnere med bæredygtig emballage

Har du en webshop eller virksomhed, som bruger emballage til at sende pakker, og har du overvejet, om det kunne være muligt at nedsætte din virksomheds klimaaftryk? Så kan det være, at bæredygtig emballage måske er noget for dig. Der findes mange forskellige størrelser, funktioner og emballageløsninger, der kan tilpasses til ethvert behov, så dine varer trygt kan nå frem hos kunden. Med bæredygtig emballage kan du markant nedsætte klimaaftrykket, som din virksomhed producerer og være med til at gøre jorden grønnere – en pakke ad gangen.

Sikker forsendelse er vigtigt i en virksomhed

Når man har en virksomhed eller webshop vil man som ejer selvfølgelig gerne sikre sig, at ens pakker når frem til kunden. I lang tid har der næsten været konkurrence i at finde den hurtigste, smarteste men samtidig også billigste forsendelsesmetode. Papkasser til forsendelse er blevet manges foretrukne valg inden for webshopbranchen. Dette er grundet deres holdbare natur, at de er billige at producere og gode til at beskytte kundens varer under forsendelsen.

Dette valg af forsendelsesmetode virker til, ikke at have nogle ulemper, men det er ikke altid at almindeligt-produceret pap er godt for miljøet. For at producere papir er man jo nødt til at fælde træer, og de tager lang tid om at reproducere, så for at få en bedre samvittighed som virksomhedsejer, kan det godt betale sig at overveje at tænke grønt i sine forsendelsesmetoder.

FSC-certificeret forsendelse

Nogle papkasseforhandlere, som f.eks. Systemkassen er gået over til at bruge FSC-certificeret papir og pap til at lave deres forsendelsesæsker, som er bedre for miljøet end almindeligt pap og papir. Grunden til, at denne type papir er bedre end andet er, at en FSC-mærkning betyder, at der for at lave papiret ikke fældes mere træ, end skoven selv kan nå at reproducere. Dette betyder, at man som forbruger af blandt andet forsendelsespakker, ikke behøver at bekymre sig om, hvor mange skove der er blevet fældet for at man sikkert kan få produktet ud til kunden. Så man kan med andre ord have god samvittighed under forsendelsen med sin virksomhed.

Udover de grønne miljøfordele ved FSC-certificeret papir og pap, er der også fordele i forbindelse med naturen i og omkring skovene, der bruges til fremstillingen af papiret. Mærkningen gør nemlig, at man kan være sikker på at dyre- og plantelivet i skoven bliver beskyttet, da dette ikke altid bliver overvejet i normale papkasseproduktioner. For at forsøge at holde biodiversiteten høj gælder det om at udvinde det man skal bruge for at få verden til at fungere og løbe rundt, uden at skade miljøet eller dyrene der lever i skovene.

Når man køber FSC-certificeret kan man også være sikker på, at de mennesker som arbejder i skovene, arbejder under ordentlige forhold i forhold til løn og sikkerhedsudstyr samt at de har uddannelse inden for faget, så de ved hvad de laver.

Grøn forsendelse gør en forskel

Som virksomhedsejer gælder det virkelig om at tænke over, hvordan man på så mange måder som muligt kan forsøge at sænke sit klimaaftryk. De FSC-certificerede og grønnere papkasser er et godt sted at starte, sådan at man langsomt kan forsøge at sænke sit klimaaftryk mod en grønnere verden uden at skulle gå på kompromis med ens behov for at kunne sende sine varer ud til kunderne, kvaliteten af pappet eller sikkerheden under selve forsendelsen.

Så der er rigtig mange fordele ved at vælge ’grønne’ papkasser, som kan dokumentere bæredygtigheden, sikkerheden samt de ordnede forhold de bliver produceret under.
Derudover er der jo også en markant fordel i at kunne sende sine varer afsted med god samvittighed.