Kategorier
Artikler

Nytårsforsæt: bliv mere produktiv med bedre sovevaner

Som året rinder ud, bliver vi altid præsenteret for nytårsforsættet. Oftest bliver nytårsforsættet ikke overholdt, fordi det er for urealistisk, for bredt eller klangen af det bare helt forkert og uoverskueligt. Som virksomhedsejer ønsker du vækst i din virksomhed, det er et relativt bredt ønske og svært at opfylde, fordi der ikke er klare retningslinjer. Det er mere realistisk og opnåeligt, med et nytårsforsæt der lyder: bliv mere produktiv med bedre sovevaner

Søvn giver overskud og dermed bedre lederevner

Overskud er nøgleordet for at du, din virksomhed og din hverdag fungerer. Derfor bør du tage din søvn alvorligt, da søvnunderskud kan have stor indflydelse på dit psykiske og fysiske overskud – og på sigt helbred. God søvn og tilstrækkeligt nok af den, er nødvendigt for at din krop kan restituere ordentligt. Mangel på søvn kan efterlade dig, irritabel og energiløs. Når du står for ledelsen af en virksomhed, er det vigtigt at du er i stand til at yde en god ledelse. God ledelse er meget individuel men det kræver oftest gode kommunikationsevner og lytteevner. Er du irritabel, uden energi og overskud, er det ret svært at opretholde en god ledeevne.

Få en bedre døgnrytme og bliv mere produktiv

Søvnproblemer kan opstå af mange grunde, det kan være grundet dårligt søvnmønster eller selve kvaliteten af søvnen. Har du ikke en kontinuerlig døgnrytme, kan det være svært for din krop at finde ordentligt ro. Du kender sikkert til det indre vækkeur. Dette er et godt bevis på at din krop har brug for rytme, når det gælder din søvn. Det at din krop selv er i stand til at “stå op”, viser også at den vil kunne finde mønster i hvornår den skal være træt. Ydermere når du sætter et ordentligt søvnmønster for dig selv, vil du også kunne få de timers søvn du har behov for.

Kvaliteten af din søvn kan påvirke din produktivitet

Kvaliteten af din søvn, har meget at sige i forhold til en god og hensigtsmæssig døgnrytme. Faktum er at hvis du ligger komfortabelt, har det stor indflydelse på om du føler dig udhvilet. Kvaliteten af din søvn, kan påvirkes af mange faktorer såsom din pude, dyne og madras. Vælger du en pude med god støtte, vågner du også op uden risiko for øm nakke. Samtidig er det vigtigt at du vælger en dyne, der hverken er for varm eller kold. Det vigtigste for en god nats søvn er klart din madras, vælg derfor den madras der matcher dine behov. Du kan klikke her for at få flere gode råd til, hvordan du optimere din søvn.