Kategorier
Artikler

Den anden side af modebranchen

En catwalk, snerpede kritikere, excentriske designere – det er det, mange tænker på, når man taler om modebranchen. Men mode handler om så meget mere, og der er mange andre personligheder end de få elitære, der ofte kan ses i fjernsynet.

 

Modebranchens rødder stikker dybt, og alle, værende de mode-blogger eller kontorassistent, kan have et unikt syn på det samme tøj og de samme trends. I forskellige grupper er forskellige ting populære, og mode er ofte en forvirrende og stor ting at navigere i.

 

Mode er mange ting

Mode er mange ting, og den skifter hele tiden. Fra den ene dag til den anden kan bestemt tilbehør være passé, og i modebranchen er det vigtigt at holde sig opdateret. Men der er faktisk én ting, der altid har været gennemgående i denne hårde branche, og det vil med garanti aldrig gå af mode: Selvtillid.

 

Selvtillid er det vigtigste, enhver personlighed i modebranchen kan bære. Uanset om der er tale om slanke og elegante modeller i høje hæle eller designere omgivet af farver og fordybet i endeløse skitsebøger, så er selvtillid det eneste, der virkelig får én frem.

 

Det kræver nemlig en vis karakter at kaste sig ud i noget nyt, og en gennemgående, tiltrækkende kvalitet i alle mennesker er selvsikkerhed. Dem, der tør gøre noget vildt og ud over det sædvanlige, og tør gøre det med oprejst pande, er som regel dem, der kommer forrest i køen i modebranchen.

 

Mode & Stil

Modebranchen har mange sider, og nogle gange bliver grænsen mellem mode og kunst sløret. Men mode og stil er ikke altid det samme.

 

Stil er et personligt brand. Jovist, der er den konventionelle, samtidige stil, man kan bære med selvtillid og passe ind, men der er også den stil, man er alene om.

 

Når man eksperimenterer og skaber sin egen stil, og er konsekvent med en, vil man ofte få skæve blikke. Men hvis selvtilliden er i orden, vil de snart forsvinde, og uanset hvor vildt man tager det, bliver ens personlige stil moderigtig.

 

I modebranchen er der mange stemmer, og ingen kan lytte til dem alle. Det hele handler om, hvordan man bevæger sig, hvordan man agerer og hvordan man er, og det hele kan opsummeres i komfort. Selvom man går i høje hæle og stramme bukser, så skal man være komfortabel og tilpas i sit skind og tøj; usikkerhed skinner nemlig igennem.