Kategorier
Artikler

Et lokalt virksomhedsmiljø i Vinderup

Står du og overvejer at starte virksomhed, eller har du allerede en virksomhed, du søger at få til at vokse, er der forskellige muligheder, du kan benytte. Der er ingen tvivl om, at det kræver hårdt arbejde at have sin egen virksomhed. Startfasen kan være hård, hvor virksomheden skal etableres, men også når det kører, kan det kræve konstant opmærksom, slid og hårdt arbejde. Derfor bør du anvende dig af de muligheder, du har i dit nærmiljø – fx i Vinderup.

Søg hen hvor inspirationen er

 

Det er en god idé at etablere dig som virksomhed i et område, hvor du finder inspiration. Denne inspiration kan komme fra andre virksomheder. Du kan også blive en del af et kontorfællesskab, hvor der hele tiden opstår naturlig sparring mellem forskellige virksomheder. Fælles bliver I nysgerrige på, hvordan det går hinanden, og måske I kan ende med at få opgaver hos hinanden, fordi I kan komplementere hinanden i forhold til forskellige kompetencer, der mødes, og byder ind på kryds og tværs som et fint puslespil, der går op.

 

Vær åben for at lære

 

Det er en god idé at være åben omkring læring og udvikling. Den ydmyg person er den, der kan udvikle sig mest. Derfor skal du være åben for at lære andre virksomheder, når du starter et samarbejde. Vær nysgerrig og haps alt det til, du overhovedet kan. Kun på denne måde formår du at udvikle dig og skabe en virksomhed med en sund udvikling – og ja, og udvikling først og fremmest.

 

Skab forbindelser og samarbejde med andre virksomheder i nærheden

 

Det kan være grænseoverskridende at tage første skridt til at skabe forbindelser. Hvordan griber du det lige an, og hvordan opsøger du andre virksomheder. Men af denne grund er det en god idé at have styr på, hvad du selv ønsker at få ud af et samarbejde, og hvad du kan tilbyde i et samarbejde. Man skal give noget, hvis man vil tage noget, så samarbejdet bliver brugbart for alle.

 

Husk altid, at det ikke skader at forsøge at spørge om hjælp, sparring eller samarbejde hos andre virksomheder i dit nærmiljø. Oftest er de lige så interesserede, som dig, i et samarbejde, fordi alle gerne vil have noget ud af det. På den ene side tænker man på sig selv og den mulige gevinst. På den anden side er man også nødt til at tænke på at give noget til andre, ligesom man får noget igen.

 

Forhåbentlig har du nu fået lidt inspiration til, hvordan du kan starte virksomhed i en mindre by som f.eks. Vinderup. For Danmark har brug for iværksættere og nye virksomheder, hvis vi skal blive ved med at have den velfærd, som vi har i dag.

 

Held og lykke med din nye virksomhed.