Kategorier
Artikler

IT Skal i dag indtænkes tidligt i nybyggeri med stålrammer

Er din virksomhed i vækst, og er det ved at knibe lidt med lagerpladsen? Så er det nok tid til at få bygget en ny og større lagerhal. Det er dejligt, når der er fremgang i virksomheden, og det gælder naturligvis om at smede, mens jernet er varmt. Der er dog et par ting, du bør tage op til overvejelse, inden du kaster dig over projektet med en ny lagerhal, hvor der skal indtænkes IT.

Hvilken type lagerhal skal du vælge?

Når du skal bygge en ny lagerhal, er du først og fremmest nødt til at beslutte, hvilken type bygning, du har behov for. Der findes naturligvis forskellige bygningstyper med forskellige fordele og ulemper. Som udgangspunkt står valget mellem stål, beton og træ. En stålhal er et relativt simpelt bygningsværk og kan laves både isoleret og uisoleret afhængigt af formålet. En lagerhal bygget med betonelementer er som udgangspunkt lidt bedre isoleret og kan derfor anvendes til flere ting end en simpel stålhal. Sidst, men ikke mindst, kan man også vælge at bygge en lagerhal med træelementer, der monteres på stålspær, hvilket er det mere bæredygtige valg. Om det skal være stål, beton eller træ, kommer som sagt an på, hvad formålet med bygningen er. Der kan dog også være et æstetisk element, der spiller ind i valget, da de tre materialer naturligvis giver forskellige udtryk.

Rådfør dig med en ingeniør, før du bygger din nye lagerhal

Uanset om du vælger at bygge din lagerhal i stål, beton eller træ, er det altid en god idé at rådføre dig med en ingeniør, inden du går i gang. Når man bruger stålrammer til bygning, er det vigtigt at inddrage it tidligt i processen for at opnå det bedst mulige resultat. En dygtig ingeniør kan udføre statiske beregninger af stålkonstruktioner, så du er sikker på at resultatet bliver både godt og sikkert. En ingeniør som Calceku ApS udfører disse beregninger for dig og giver dig en arbejdstegning. Denne tegning kan du så tage med videre til en entreprenør, der derefter kan udføre arbejdet for dig.